Onze korte keten

In conventionele specerijenketens zitten er vaak acht of meer bedrijven tussen jou en de boer. The Good Spice zorgt ervoor dat de specerijen in maximaal vier stappen bij jou thuis zijn.  

The Good Spice gaat over de hele wereld op zoek naar speciale specerijenvarianten op plekken waar ze het beste groeien. We kopen de specerijen van gepassioneerde boeren en werken samen met gedreven lokale handelaren. Onze specerijen komen van één boer of community en zijn dus ‘single origin’.

Partnerships planned in 2021 

De basis van een korte keten is een gelijke verdeling van macht en de ontwikkeling van wederzijds vertrouwen. Dit maakt het mogelijk samen te werken aan gedeelde langetermijndoelen zoals het beschermen van vruchtbare grond en biodiversiteit. Iedereen in onze keten levert een essentiële bijdrage om de beste specerijen op de markt te krijgen.  We betalen boeren minimaal 20% boven de marktprijs, en dit aandeel zal toenemen naarmate we samen groeien.

Idealiter zouden we direct bij boeren inkopen. Dit is echter soms niet het meest efficiënt en soms zelfs niet mogelijk. Voor elk gebied en type specerijen zijn de behoeften in de keten anders. Elke keten heeft haar eigen verhaal.  Lees meer over de verschillende ketens, specerijen en partners.