Deze pagina is onderdeel van Oerol Test Teevee. Dus doe je daar niet aan mee, klik dan op Home in het menu om naar onze gewone site te gaan.

Oerol test Teevee - Landing Page

Van Nederland tot alle hoeken van de wereld zijn specerijen een hele belangrijke smaakmaker voor ons eten. Ze worden ook steeds belangrijker nu we meer op zoek gaan naar alternatieven voor dierlijke producten. Smaakvolle specerijen zorgen ervoor dat je een simpel gerecht makkelijk kan verrijken en die speciale diners nog lekkerder worden.


Door op zoek te gaan naar de meest rijke varianten, met zorg te oogsten, te drogen, op te slaan en de specerijen zo snel mogelijk van boer naar jou te brengen zijn onze specerijen superrijk aan smaak, goed voor de boer en goed voor de natuur

Het probleem

De huidige specerijenmarkt bestaat uit lange ketens die starten bij anonieme boeren. De specerijen zijn via vele ketens jaren onderweg.  Daarnaast wordt de markt gedomineerd door een paar grote bedrijven die de prijzen laag willen houden en maar een fractie van hun assortiment is duurzaam geproduceerd. Het gevolg: de specerijen die jij koopt in de winkel hebben het meeste van hun smaak verloren. De boeren hebben geen zeggenschap en ontvangen maar een fractie van de winst. Ook draagt de  specerijenproductie in toenemende mate bij aan vervuiling van de bodem en vermindering van biodiversiteit.

The Good Spice doet het anders door samen met kleinschalige specerijenboeren korte specerijenketens op te zetten met drie doelen:

Het mogelijk maken dat jij thuis kan koken met de heerlijkste specerijen

Ervoor te zorgen dat de boer een goede prijs krijgt

Het aanbod duurzame specerijen op de Europese markt laten groeien

De Impact

Hoe meer jij kookt met onze specerijen, hoe meer boeren wij een goede prijs kunnen betalen en hoe groter het aandeel duurzaam verbouwde specerijen op onze markt wordt. Dit is wat we samen al bereikt hebben in het eerst jaar van The Good Spice.

Aantal specerijen
4
Aantal boeren waarmee we samenwerken
14
% Wat wij de boeren gemiddeld boven de marktprijs betalen
30
Hoeveelheid kg duurzame specerijen geïmporteerd
560
Wild Ceylon Cinnamon

Deze kaneel komt uit het hart van Sri Lanka. Het wordt niet verbouwd op plantages, maar wordt geoogst van volgroeide bomen op het land van kleinschalige boeren binnen de gemeenschap van Eko Land. Verwacht geen kaneelsmaak explosie, maar een combi van zoete, warme en subtiele smaken. De zoetheid van deze kaneel is karakteristiek voor een goede kwaliteit Ceylon. Speciaal aan deze is de verwarmende houtige smaak die ontstaat doordat de kaneelbomen konden volgroeien.

 

Eko land is opgezet door vader en zoon: Nihal en Remon. Twee totaal verschillende karakters die elkaar perfect aanvullen. Een paar jaar geleden keerden zij terug naar familieland om hun droom te verwezenlijken: een eco-lodge en duurzame specerijenproductie samen met de lokale gemeenschap. Ze faciliteren het drogen van de specerijen, delen hun kennis en zoeken naar nieuwe markten voor de producten.

Op deze manier zorgt Eko land ervoor dat de waarde van verschillende lokale specerijen toeneemt met respect voor de natuur. Waarde die terugvloeit naar de boer. 

Onze verpakking

Koop de kaneel in een mooi specerijenblikje of in een Re-Pack. Je kan de Re-Pack gebruiken om jouw specerijenblikje te hervullen of andere potjes te hergebruiken. Het label wordt los verstuurd zodat je potje er altijd stijlvol uitziet en je alle productinformatie bij de hand hebt.  

Rijk aan smaak, goed voor de boer, goed voor de natuur!
 
Samen kunnen we de specerijenhandel veranderen.