Interesselijst The Good Spice


Island Black Pepper

De boeren van Eko Land verbouwen de zwarte peper in een agro-forest in het binnenland van Sri Lanka. Dit betekent dat ze vele verschillende gewassen en andere planten op hetzelfde land groeien, gelijk aan een bos. Er bestaan tientallen verschillende varianten zwarten peper. Onze Island Black Pepper bestaat uit een combinatie van een meer commerciële Indiase variant (Panyoor) en een lokale variant (70%/30%). De commerciële soorten zijn beter bestand tegen verschillende pesten terwijl de lokale soort een sterkere umami smaak heeft. Door deze combinatie combineren de boeren het beste van beide werelden. Piperine is de stof die peper haar scherpte geeft. Het zijn de natuurlijke omstandigheden die zorgen voor een hoog piperine percentage, dus bereid je voor op een ‘spicy punch’.

Kaneel The Good Spice

Wild Ceylon Cinnamon

Ceylon kaneel is de bast van een grote groene boom. De bast wordt van jonge taken geschaafd en 3 à 4 dagen gedroogd. 

‘Wilde’ kaneel komt van bomen die niet groeien op plantages. De bomen kunnen volgroeien voordat de bast geoogst wordt. Hierdoor is de bast een stuk dikker dan van jonge takken en heeft een sterkere verwarmende houtsmaak. Ceylon kaneel word vaak ‘true cinnamon’ genoemd, terwijl de meeste kaneel Cassia kaneel (grotendeels afkomstig uit China) is.

Ceylon heeft een zoetere en frissere smaak. Onze kaneel wordt komt van Sri Lanka, uit het agriforest bos van Ekoland. Hier wordt samengewerkt met de lokale gemeenschap om kennis over te dragen en de inkomsten voor de boeren te verbeteren. 

Kardemom van The Good Spice

Green Forest Cardamom

De kardemom plant is een soort menshoge palm met bij de grond bloeiende stengels, waaruit de peulen zullen groeien.

In samenwerking met Graamya importeren wij de Njallani variant uit de Cardamom Hills, in Kerala India. Het uitgangspunt van Graamya is dat het produceren van specerijen met respect voor de natuur begint bij het gebruik van inheemse varianten die zich hebben ze aangepast aan de omgeving en hierdoor geen pesticiden nodig hebben. Ze werken samen met boeren uit die omgeving om de meest smaakvolle lokale varianten te herintroduceren. Deze kardemom is zeer krachtig van smaak. Echte smaakbommetjes! 

Pioneerbox

Pioneerbox

Onze pioneerbox is het perfect startpakket om met onze specerijen aan de slag te gaan. Deze vrolijke doos bevat Island Black Pepper, Wild Ceylon Cinnamon, Hill Ginger, Green Forest Kardemom, Curcuma Longa Lakadong en Riverside Sweet Paprika.

Wij gaan voor anti-plof specerijen

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.