Get in Touch

Heb je een vraag, een idee of gewoon een gedachte die je met ons wilt delen? Wil je samenwerken of een artikel over onze specerijen schrijven?

Wat de reden ook is. We horen graag van je! 

Heb je een vraag?

Misschien heb je een vraag die ons al eens eerder gesteld is. Wellicht vind je het antwoord hieronder. Zo niet, vul het contactformulier of mail naar info[@]thegoodspice.org in en we antwoorden zo snel mogelijk! 

Veelgestelde vragen

Er zijn ook hoge kosten verbonden met het vervoer van de specerijen, hygiëne maatregelen o.a. lab-testen, en verpakkingen. Doordat we klein beginnen hebben we nog geen opschalingsvoordeel en betalen we veel meer per eenheid dan hele grote bedrijven. Mochten we door jullie aankopen flink kunnen groeien dan zullen we dat opschalingsvoordeel verdelen over de prijs aan de boer en de prijs voor de consument.

Onze specerijen liggen opgeslagen in een eigen koelcontainer in een loods van Cotterell BV in het Westelijk haven gebied in Amsterdam. In deze cacaoloods worden de temperatuur en vochtgehalte goed bijgehouden. Om de specerijen nog extra te beschermen tegen ongedierte en warme en koude tempraturen liggen ze in extra afgesloten container. Waarom in een cacao loods? Doordat er nog maar heel weinig kleine specerijenbedrijven bestaan (in tegenstelling tot thee, koffie en cacao) zijn er voor specerijen geen speciale loodsen. Grote specerijen bedrijven hebben allemaal eigen loodsen. Cotterell stond ervoor open met ons mee te denken voor een oplossing.

De specerijen komen van over de hele wereld aan in grote zakken en worden in kleinere hoeveelheden verpakt en verzonden van de sociale werkplaats Siza Industrie in Arnhem. Waarom in Arnhem, zover van de opslag? Wij werken heel graag met Siza samen om dat ze professioneel, zorgvuldig en hygiënisch werken en creatief meedenken over de mogelijkheden met de verpakkingen en de kwaliteiten van de medewerkers. Maar zeker ook omdat het een hele gezellig plek is en er veel goede grappen worden gemaakt. Een werkbezoekje bij Siza is dus ook zeker geen straf!

Voor onze verpakking hebben we voor zo duurzaam mogelijke opties gekozen. Ons re-pack zakje is gemaakt van kraft papier en PLA –bioplastic, dat wordt gemaakt van landbouw producten en kan op de compost. Hetzelfde materiaal is gebruikt voor onze labels. De dozen en productkaart zijn van gerecycled papier en karton. Het blikje heeft de grootste milieu impact en wij willen mensen met onze re-pack verpakking dan ook stimuleren het blikje te her-vullen i.p.v. opnieuw te kopen en op deze manier duurzaam te gebruiken.

Wij vervoeren de specerijen zowel via zeevracht als via luchtvracht. Onze streven is om in de toekomst alles via zeevracht te vervoeren omdat dit de meeste duurzame opties is. Met onze huidige hoeveelheden (minder dan een container) is luchtvracht echter veel gemakkelijker en voordeliger bovendien is de reistijd korter en zijn de  omstandigheden beter te controleren wat ten goede komt aan de kwaliteit. We geven het gewoon toe, dit vinden wij nog een lastig dilemma en we kijken nu naar de omstandigheden van elke individuele vracht wat de beste optie is.

Wij werken met boeren die we vertrouwen de specerijen op een hygiënische manier te werken. Verder laten we elke grote batch controleren in een laboratorium volgens alle hygiëne voorschriften van de EU

Winkelwagen

Last minute afhaalservice

Haal je bestelling bij ons op.

Kies voor een afhaalbestelling op deze pagina en kom een van deze momenten je cadeaupakket ophalen:
*laat in de opmerkingen weten waar je de bestelling wilt komen afhalen.

Amsterdam | 20 december | Pakhuis de Zwijger 19:00 – 19:50 en van 21:15 – 21:45.

Leiden | 21 december | Oogst Winkel 15:00 – 17:00 uur

Rotterdam | 22 – 24 december | Dune 09:00 – 15:00 uur

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.