Green Forest Cardamom - Kardemom

Kardemom

Uit India:

Kardemom peulen

De kardemom plant is een soort menshoge palm met bij de grond bloeiende stengels, waaruit de peulen zullen groeien.

In samenwerking met Graamya importeren wij de Njallani variant uit de Cardamom Hills, in Kerala India. Het uitgangspunt van Graamya is dat het produceren van specerijen met respect voor de natuur begint bij het gebruik van inheemse varianten die zich hebben ze aangepast aan de omgeving en hierdoor geen pesticiden nodig hebben. Ze werken samen met boeren uit die omgeving om de meest smaakvolle lokale varianten te herintroduceren. Deze kardemom is zeer krachtig van smaak. Echte smaakbommetjes! 

Smaakervaring

Doodle_Yellow-20

Romig

Eerst ervaar je een romig mondgevoel

Doodle_Yellow-18

Fris & zoet

Daarna volgt een frisheid samen met een vleugje zoet

Doodle_Yellow-19

Intense eucalyptus

Tot slot ervaar je een intense eucalyptus smaak, zoals dat gebruikelijk is bij verse kardemom

Recepten met kardemom

Samenwerking

Annu is het gezicht van organisatie Graamya. Ze is een en al kennis en passie voor specerijen met een voorliefde voor kardemom. Het uitgangspunt van Graamya is dat het produceren van specerijen met respect voor de natuur begint bij het gebruik van inheemse varianten die zich hebben aangepast aan de omgeving en hierdoor geen pesticide nodig hebben. 

Impact
We betalen 130% boven de marktprijs van kardemom. Waarom? Omdat we willen laten zien dat het de moeite waard is om te investeren in inheemse varianten die verbouwd worden in harmonie met de natuur, in tegenstelling tot de commerciële soorten die vooral snel moeten groeien en groot moeten worden. Hier komen vaak veel pesticiden aan te pas, terwijl Graamya deze inheemse kardemom geheel zonder pesticiden kan verbouwen. 

Annu + Bhavesh
Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.

No fields found, please go to settings & save/reset fields