THE GOOD SPICE BLOG

Koken met specerijen

Koken met specerijen brengt een hoop voordelen met zich mee. Het geeft je eten niet alleen veel meer diepgang, je brengt de smaak naar een heel nieuw level. De geur, de smaak en de looks van je gerechten krijgen een boost. Koken met specerijen is niet moeilijk, je moet er hoogstens een beetje aan wennen. Wij dagen je graag uit om te experimenteren en bijzondere gerechten te maken met de hulp van onze specerijen. Om je op weg te helpen hebben we een aantal van onze favoriete recepten verzameld.

Koken met specerijen
Bakken met specerijen

Haal het beste uit je specerijen

Wij hechten zeer veel waarde aan de herkomst van onze specerijen. We kennen al onze boeren persoonlijk, betalen ze een eerlijke prijs, maar kijken er ook naar dat ze de specerijen verbouwen in harmonie met de natuur en hun omgeving. De specerijen komen pas na strenge kwaliteitscontroles in de webshop. Om de kwaliteit van specerijen optimaal te houden is het van belang dat ze ook op de juiste manier bewaard worden. Lees hier meer over hoe je specerijen het beste kunt bewaren.

F.A.Q.

Vind hier het antwoord op veelgestelde vragen!

Er zijn ook hoge kosten verbonden met het vervoer van de specerijen, hygiëne maatregelen o.a. lab-testen, en verpakkingen. Doordat we klein beginnen hebben we nog geen opschalingsvoordeel en betalen we veel meer per eenheid dan hele grote bedrijven. Mochten we door jullie aankopen flink kunnen groeien dan zullen we dat opschalingsvoordeel verdelen over de prijs aan de boer en de prijs voor de consument.

De specerijen komen van over de hele wereld aan in grote zakken en worden in kleinere hoeveelheden verpakt en verzonden van de sociale werkplaats Siza Industrie in Arnhem. Waarom in Arnhem, zover van de opslag? Wij werken heel graag met Siza samen om dat ze professioneel, zorgvuldig en hygiënisch werken en creatief meedenken over de mogelijkheden met de verpakkingen en de kwaliteiten van de medewerkers. Maar zeker ook omdat het een hele gezellig plek is en er veel goede grappen worden gemaakt. Een werkbezoekje bij Siza is dus ook zeker geen straf!

Voor onze verpakking hebben we voor zo duurzaam mogelijke opties gekozen. Ons re-pack zakje is gemaakt van kraft papier en PLA –bioplastic, dat wordt gemaakt van landbouw producten en kan op de compost. Hetzelfde materiaal is gebruikt voor onze labels. De dozen en productkaart zijn van gerecycled papier en karton. Het blikje heeft de grootste milieu impact en wij willen mensen met onze re-pack verpakking dan ook stimuleren het blikje opnieuw te vullen i.p.v. opnieuw te kopen en op deze manier duurzaam te gebruiken.

Wij vervoeren de specerijen zowel via zeevracht als via luchtvracht. Onze streven is om in de toekomst alles via zeevracht te vervoeren omdat dit de meeste duurzame opties is. Met onze huidige hoeveelheden (minder dan een container) is luchtvracht echter veel gemakkelijker en voordeliger bovendien is de reistijd korter en zijn de  omstandigheden beter te controleren wat ten goede komt aan de kwaliteit. We geven het gewoon toe, dit vinden wij nog een lastig dilemma en we kijken nu naar de omstandigheden van elke individuele vracht wat de beste optie is.

Wij werken met boeren die we vertrouwen de specerijen op een hygiënische manier te verwerken. Verder laten we elke grote batch controleren in een laboratorium volgens alle hygiëne voorschriften van de EU.

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.