Onze specerijen zijn goed voor boer, natuur & jou!

Wij doen het anders.

Ons uitgangspunt is de handelsketen. We willen dat deze zo kort mogelijk wordt. Waarom? Omdat de huidige specerijenhandel veel misstanden en ongelijkwaardigheid kent. Hierdoor krijgt de boer geen eerlijke prijs, kunnen zij de specerijen niet verbouwen op een manier die het beste is voor de natuur en krijg jij dus niet de optimale kwaliteit in huis.

De basis van een korte keten is een gelijke verdeling van macht en de ontwikkeling van wederzijds vertrouwen. Dit maakt het mogelijk om samen te werken aan lange termijndoelen als het beschermen van vruchtbare grond en biodiversiteit. Iedereen in onze keten levert een essentiële bijdrage om de beste specerijen op de markt te krijgen. 

Specerijenketen

Numbers Speak For Themselves!

Boeren in ons netwerk
5 +
Specerijen geïmporteerd
500 KG
Betalen we boven marktprijs
10 %
5/5
Voordat ik The Good Spice leerde kennen had ik nooit zo stil gestaan bij de kwaliteitsverschillen die specerijen kunnen hebben en de impact die een handelsketen kan maken. Maar denk er maar eens over na hoeveel werk er zit in het planten en verzorgen van de gewassen die uiteindelijk als specerijen in onze gerechten terecht komen. Je proeft gewoon dat de specerijen van The Good Spice met liefde behandeld worden.
Charis
Working together with farmers

Working together with our farmers

Wij kennen al onze boeren persoonlijk en stellen hun welzijn voorop.

Jouw aankoop maakt het verschil

Duurzame economie

Wat maakt onze specerijen beter?

Onze specerijen zijn de meest smaakvolle varianten of komen van plekken waar ze het beste groeien. Single origin en met zorg gedroogd en geoogst door ervaren boeren. Wat onze specerijen echt onderscheidt is dat ze door een korte keten slechts weken, in plaats van maanden of jaren, onderweg zijn naar jou. Deze versheid maakt een wereld van verschil.

Ons assortiment

Zo heb je deze specerijen nog nooit geproefd! Ons assortiment is klein, maar beproefd. We werken er dagelijks hard aan om nieuwe smaken aan het portfolio toe te kunnen voegen, maar daarvoor moeten we eerst het gesprek aangaan met de boeren waar we mee werken en import-methodes uitpluizen. That takes some time! In de tussentijd kun je genieten van de smaken die we al hebben. Als eerste op de hoogste zijn van nieuwe soorten in het assortiment? Schrijf je dan in voor onze mailing! 

Gemberwortel
Gember

Hill Ginger

chili, chilli, food-2282.jpg
Paprika

Riverside Sweet

turmeric, herb, plant-2378988.jpg
Kurkuma

Longa Lakadong

cinnamon, christmas, mulled wine-1821318.jpg
Kaneel

Wild ceylon
cinnamon

black pepper, pepper, black pepper-233983.jpg
Peper

Island Black Pepper

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.