Hindu Kush Black Cumin - Zwart komijnzaad

Zwarte komijn

Uit Afghanistan:

Zwart komijnzaad

Zwarte komijn groeit alleen in Afghanistan, Pakistan en  Tadzjikistan en is niet te verwarren met   nigellazaad, wat soms zwarte komijn wordt genoemd. De plant uit de schermbloemenfamilie lijkt op die van venkel. Deze komijn wordt in Noordoost Afghanistan in het wild geoogst door meerdere families en verzameld door The Spice Change. Het is hun missie om lokale families een goede prijs te betalen voor de komijn, zodat ze een beter leefbaar inkomen hebben. Tegelijkertijd kunnen mensen zoals jij en ik op deze manier kennismaken met deze duurzame en unieke komijn-variant. 

Smaakervaring

Doodle_Yellow-20

Aards

De komijnzaadjes hebben een aardse ondertoon

Doodle_Yellow-18

Geroosterd

De komijnzaadjes bevatten aroma’s die doen denken aan vuur of barbecue 

Doodle_Yellow-19

Hooiachtig

Warme smaak, zoals gedroogd gras ruikt

Recepten met komijnzaad

Indiase Lassi met komijn
Drankjes

Hartige lassi met komijn

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de mango lassi uit het Indiase restaurant. Lekker, maar ook bomvol suiker en vaak al een hele maaltijd op zich. Een lassi kan echter

Lees verder »

Samenwerking

We werken samen met The Spice Change. Dit bedrijf is opgericht door Jawid Kasher om specerijenboeren in zijn thuisland Afghanistan via korte ketens een beter inkomen te bieden. Hij doet dit samen met zijn neef Abdul, die door de regio is gereisd om bij 43 verschillende gezinnen de in het wild geoogste komijn te verzamelen. 

De man op de foto’s is Abdul. Hij reisde op een motor twee keer 3-4 weken naar de gebieden waar de gezinnen deze komijn in het wild kunnen verzamelen in de regio’s Faizabad, Baharak, Shuhada, Jurm & Arghanjkhua. Volgend jaar maakt hij opnieuw zo’n trip. 

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.