Meet the Good Spice

The Good Spice is opgericht door Iona Mulder. Na veel research en het bezoeken van meerdere boeren kon ze eindelijk haar droom waarmaken: The Good Spice was geboren. Afgelopen jaar sloten Claudia & Charis aan. Want, teamwork  makes the dream work. 

Volg ons!

Voor recepten, tips en een kijkje achter de schermen

Good Spices, good feeling.

Wij leveren jou de meest smaakvolle specerijen. Duurzaam verbouwd en eerlijk verhandeld.

We kunnen zelf niet ophouden met vertellen over hoeveel beter onze specerijen zijn dan de doorsnee variant die je in de supermarkt krijgt. Niet alleen voor onszelf (want, hallo smaak! en hallo alle gezondheidsvoordelen die de specerijen met zich meebrengen), maar ook voor de partners waar we mee werken. Boeren en boerinnen die zich dag in, dag uit inzetten voor hun gewassen. Handelaren die een eerlijke prijs willen betalen en niet zo nodig zelf het grootste aandeel in de zak willen steken. Retailers die genoegen nemen met een iets kleinere marge, zodat er meer overblijft voor de producenten. 

Maar we kunnen onze specerijen het beste voor zich laten spreken. Wordt een spice pioneer, bestel ons proefpakket en ervaar het zelf! 

Video afspelen over Eko Land Sri Lanka
Our Story

Het idee voor The Good Spice ontstond in 2018, toen de partner van Iona een stukje kaneel meenam uit Hong Kong. Deze kaneel was smaakvoller dan elke andere kaneel die ze ooit in Nederland had geproefd. Dit was het startpunt voor een fascinatie in specerijen en de handel daarin. 

Door vrijwilligerswerk bij een direct-trade koffiehandelaar had Iona gezien dat deze manier van handelen de oplossing kan zijn voor een hoop problemen in de huidige specerijenmarkt. 

Een traineeship sociaal ondernemen werd het voorbereidingstraject voor het starten van een eigen onderneming. Daarnaast werkte Iona als kok bij het Midden-Oosterse restaurant Neni om meer kennis op te doen over het gebruik van specerijen in de keuken. 

De traditionele specerijenhandel is gebaseerd op lange ketens die starten bij anonieme boeren. Het gevolg: machtige bedrijven die de markt domineren, weinig geld voor de boeren, weinig oog voor duurzaamheid en slechts een fractie van de smaak in jouw keuken. Dit kan anders! Laten we samen de specerijenhandel veranderen."
Iona Mulder
Founder, Owner
Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.