Meet the Good Spice

The Good Spice is opgericht door Iona Mulder. Na veel research en het bezoeken van meerdere boeren kon ze eindelijk haar droom waarmaken: een eerlijke specerijenhandel opzetten. The Good Spice was geboren. Afgelopen jaar sloten Claudia & Charis aan. Want, teamwork  makes the dream work. 

Volg ons!

Voor recepten, tips en een kijkje achter de schermen

Good Spices, good feeling.

Wij leveren jou de meest smaakvolle specerijen. Duurzaam verbouwd en eerlijk verhandeld.

Specerijen die je in de supermarkt koopt zijn vaak al twee jaar onderweg, voordat ze überhaupt in de schappen belanden. Daardoor proef je slechts een fractie van de smaak. Bovendien komt er veel voedselfraude voor, worden er heel veel chemicaliën en pesticiden gebruikt bij het verbouwen van specerijen en zijn er een paar machtige spelers die de markt domineren, waardoor de boeren onderbetaald krijgen. 

Een destructief systeem, voor zowel de natuur, de ambacht als de boeren zelf. 

Wij doen dat anders. 

Wij kennen al onze boerenpartners persoonlijk. Boeren en boerinnen die zich dag in, dag uit inzetten voor hun gewassen. Wij betalen ze een eerlijke prijs, ruim boven de marktprijs. We maken afspraken met ze over regeneratieve verbouwingsmethoden en ondersteunen ze in het verduurzamen van hun bedrijf. Verder kopen we altijd de nieuwste oogst en halen deze via de kortst mogelijke route naar Nederland. 

Zo kunnen we jou eerlijke specerijen leveren die barsten van de smaak. Ervaar het zelf! Bestel onze Pioneerbox en wordt een echte Spice Pioneer. 

Video afspelen over Eko Land Sri Lanka
Our Story

Het idee voor The Good Spice ontstond in 2018, toen de partner van Iona een stukje kaneel meenam uit Hong Kong. Deze kaneel was smaakvoller dan elke andere kaneel die ze ooit in Nederland had geproefd. Dit was het startpunt voor een fascinatie in specerijen en de handel daarin. 

Door vrijwilligerswerk bij een direct-trade koffiehandelaar had Iona gezien dat deze manier van handelen de oplossing kan zijn voor een hoop problemen in de huidige specerijenmarkt. 

Een traineeship sociaal ondernemen werd het voorbereidingstraject voor het starten van een eigen onderneming. Daarnaast werkte Iona als kok bij het Midden-Oosterse restaurant Neni om meer kennis op te doen over het gebruik van specerijen in de keuken. 

De traditionele specerijenhandel is gebaseerd op lange ketens die starten bij anonieme boeren. Het gevolg: machtige bedrijven die de markt domineren, weinig geld voor de boeren, weinig oog voor duurzaamheid en slechts een fractie van de smaak in jouw keuken. Dit kan anders! Laten we samen de specerijenhandel veranderen."
Iona Mulder
Founder, Owner
Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.