Verbinding

Als uitgangspunt voor eerlijke handel

Maak kennis met onze boeren & boerinnen

Ekoland - Sri Lanka

Onze kaneel en peper komt van de plantage Eko Land in Sri Lanka. Eko land is opgezet door vader en zoon: Nihal en Remon. Twee totaal verschillende karakters die elkaar perfect aanvullen. Een paar jaar terug keerden zij terug naar familieland om hun droom te verwezenlijken: een eco-lodge en duurzame specerijenproductie samen met de lokale gemeenschap. Ze faciliteren het drogen van de specerijen, delen hun kennis en zoeken naar nieuwe markten voor de producten.

Hoeveel stappen tussen jou en de boer?

Kleine boeren –> (bastschrapers) –> Eko Land –> The Good Spice –> Jouw keuken 

Lakyntu Lang - India

Onze gember komt van een kleine groep van elf boerinnen met de naam Lakyntu Lang, wat vrij vertaald bekend ‘elkaar de goede dingen vertellen’ met Matilda Sonaro als hun community leider. We werken hier samen met de goedhartige lokale handelaar Wanbor. Hij werkt samen met ongeveer tweehonderd boeren om hun producten op de regionale markt te brengen. Vanaf het moment dat hij met zijn werk begon hanteert hij de filosofie: ‘hoe meer hij verdient, hoe hoger het aandeel dat hij aan de boeren betaalt, los van de marktprijs.

Hoeveel stappen tussen jou en de boer?

Lakyntu Lang –> Lokale handelaar Wanbor –> exporteur Jeev Anksh –> The Good Spice –> Jouw keuken

Paprikaboer

Szabó Péter - Hongarije

Voor ons paprikapoeder werken we samen met boer Péter. Hij is één en al passie als hij over paprika spreekt: “De smaak van de paprikapoeder van mijn oma behouden en mijn grond gezonder doorgeven aan mijn kinderen dan het nu is, dat is het mooiste wat er is. Al is het heel hard werken.”

Hoeveel stappen tussen jou en de boer?

Boer Szabó Péter –> The Good Spice –> Jouw keuken 

Kurkuma boerin

Ioitang - India

Onze kurkuma wordt verbouwd door een trotse boerin en community leider, Loitang. Zij werkt samen met de lokale handelaar Rembor die de gedroogde oogst ophaalt en vermaalt. Ze heeft ongeveer vier hectare land en verbouwt al dertig jaar Lakadong. Nu helpt ze ook andere vrouwen in haar gemeenschap om hetzelfde te doen. Om The Good Spice en de boeren te helpen met het ontwikkelen van een duurzame internationale export werken we samen met de sociale onderneming Jeev Anksh en lokale overheden.

Hoeveel stappen tussen jou en de boer?

Boerin Ioitang –> Lokale handelaar Rembor –> Jeev Anksh –> The Good Spice – Jouw keuken


““De smaak van de paprikapoeder van mijn oma behouden en mijn grond gezonder doorgeven aan mijn kinderen dan het nu is, dat is het mooiste wat er is. Al is het heel hard werken.”​

Boer Peter

Let's connect!

We leren niet alleen graag onze boeren kennen, maar ook onze partners, retailers, klanten en eigenlijk iedereen in ons netwerk! Wil je een keer met ons kletsen of met ons samenwerken? Stuur gerust een berichtje!

En anders vinden we het sowieso heel leuk om via Instagram met je in contact te komen. 

Team The Good Spice

Nog vragen?

Transparantie is ons uitgangspunt. Heb je vragen over een specerij, een boer(in) of onze handelsketens? 

Je mag ons alles vragen! We beantwoorden ze graag. 

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.