Riverside Sweet Paprika - Paprikapoeder

The Good Spice paprikapoeder

Uit Hongarije:

Paprika poeder

Paprika’s zijn de vruchten van een groen éénjarig struikje. Na zeven maanden zijn de vruchten rood en rijp. De vruchten worden meestal met de hand geplukt om de huid niet te beschadigen. Het paprika plantje is een veel eisende plantje dat veel water, zon en gezonde grond nodig heeft om goed te groeien. Bij temperaturen boven 40°C beschadigt de vrucht echter. Door klimaatverandering komen periodes met deze tempraturen steeds vaker voor. Een grote uitdaging voor de paprikaboeren

Smaakervaring

Doodle_Yellow-20

Fris

Je proeft dat paprika eigenlijk een fruitsoort is. Het specerij is fris van smaak.

Doodle_Yellow-18

Fruitig

Paprikapoeder is van nature erg fruitig. Door de hoge kwaliteit is het niet bitter.

Doodle_Yellow-19

Licht aardse smaak

Tot slot ervaar je een verwarmende licht aardse smaak.

Recepten met paprikapoeder

Samenwerking

Wij werken samen met boer Péter. Hij is één en al passie als hij over paprika spreekt: “De smaak van de paprikapoeder van mijn oma behouden en mijn grond gezonder doorgeven aan mijn kinderen dan het nu is, dat is het mooiste wat er is. Al is het heel hard werken.”

Impact
Door de goedkope import uit China ligt de gemiddeld marktprijs voor chillies, waaronder paprika ook valt, tussen de 1,59 en 2 per kilo. Met deze marktprijzen levert het de boer alleen nog iets op bij een zeer intensieve landbouw vorm en een zeer snel en goedkoop droog en vermaal proces wat ten koste gaat van de natuur en de smaak. Door ver boven deze prijs in te kopen bij boeren die niet meer gaan in deze negatieve trend, maar samenwerken met de natuur en met geduld werken willen we bijdragen aan het behoud van smaak en natuur.

Paprikapoeder
Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.