Chai recepten

Masala Chai is een verwarmend specerijenmengsel dat gebruikt wordt om onder andere Chai latte mee te maken. Een populair drankje en de smaak-combinatie wordt ook steeds vaker in andere recepten gebruikt. Ontdek onze favoriete Chai recepten hier! 

Voor een lekkere Chai moet je een flinke dosis goede specerijen gebruiken en sterke zwarte thee. Verder is er geen goed of fout. Zoveel smaken, zoveel recepten. Je kan de receptuur aanpassen naar je eigen smaak. Ook de bereidingswijze kan verschillen. Zo kan je de thee met de melk koken (dit wordt Kadak Chai genoemd in Hindi). Een andere manier, die veel in Zuid India wordt gebruikt, is dat de thee apart wordt gekookt en dat melk en suiker hier later aan toegevoegd worden, zonder het mee te koken. 

Kies een sterke zwarte thee. Bijvoorbeeld Assam, maar je kan zelfs een Earl Grey gebruiken. Vaak wordt er ‘CTC’ thee gebruikt, wat staat voor Crush, Tear and Curl. Dat zijn de wat minder delicate theesoorten. Bij onze kardemom-partners Graamya gebruiken ze Orthodox Black tea, die ze zelf verbouwen. Die is wat milder, maar alsnog lekker krachtig. Maar ook hier geldt: doe je eigen ding. Drink jij liever groene thee? Experimenteer daar dan eens mee! 

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.