fbpx
Golden Goodness Spicy Sticky Golden Chai

Zo bereid je onze sticky chai

Misschien kende je de term ‘sticky chai’ nog niet en vind je dat onze ‘Golden Goodness’ er wat vreemd uitziet. Geen zorgen, het is niet ingewikkeld! In feite bereid je de sticky chai zoals je bij een gewone chai, bestaand uit losse thee met specerijen zou doen. Het enigste verschil is dat er in de sticky chai al agavesiroop is toegevoegd, waardoor het goedje dus enigszins sticky wordt.

Zo bereid je onze sticky chai

Recipe by Charis HeisingCourse: DrankjeDifficulty: Easy
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes

De sticky chai is heerlijk verwarmend en kan best wel pittig zijn. De pit kan je echter enigszins zelf bepalen, door te kiezen hoe lang je de chai laat trekken. Experimenteer hier een beetje mee, om de voor jou ideale smaak te krijgen. Als je voor meerdere personen Chai maakt hoef je trouwens niet per se de hoeveelheid chai te verdubbelen. Neem per persoon een half lepeltje extra en laat het gewoon iets langer trekken.

Ingrediënten

  • 10 gram (1 el) sticky chai

  • 30 ml water

  • 200 ml melk naar keuze (wij adviseren haver- of amandelmelk)

  • verder nodig
  • Een zeefje

  • Of een thee-ei

Bereiding

  • Er zijn eigenlijk twee manieren om de chai te bereiden. De eerste is dat je alle ingrediënten samen in een pannetje doet en dit tegen de kook aan brengt. Vervolgens zeef je dit in je kopje. Hoe langer je de chai laat trekken, des te intenser (en pittiger) hij wordt.
  • Als je fan bent van eens schuimlaag op je chai, kan je er ook voor kiezen om eerst thee te zetten van de sticky chai. Dit doe je in je thee-ei of in een kannetje zodat je het later door een zeefje kan gieten. Laat het een paar minuten trekken (ook hier geldt weer: hoe langer je het laat trekken, des te intenser de smaken). Zeef de thee, of haal je thee-ei uit het kopje. En giet er vervolgens opgeschuimde melk op.
  • Het is lekker om het af te toppen met wat Ceylon kaneel. Dit kan gewoon kaneelpoeder zijn, of rasp wat van een Ceylon kaneelstokje over je kopje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.
0
Geen producten in je winkelwagen.