Peper-zout-citroen boter

Peper-citroen-zout boter

Heerlijke boter die jouw bbq op vele manier kan verrijken! Voor op brood bij of van de barbecue, maar ook heerlijk om een plakje te leggen
op kip, vis, of op wortels of andere groente die net van de grill komt. Voor het beste resultaat koop echte boeren boter (vaak bij een kaasboer
beschikbaar. Tip: woon je in Amsterdam bekijk eens de route van MOMA Amsterdam. Zij verkopen de allerlekkerste boter vanuit hun melkkar die
door Amsterdam rijdt). Maar met boter van de supermarkt wordt het ook heel lekker. Kies wel voor grasboter. De andere boters worden niet zacht genoeg om het te mengen. Is echt waar, probeer het maar eens uit. Dit heeft te maken met de voeding die de koeien ontvangen.

Peper-citroen-zout boter

Recipe by Iona MulderCourse: BijgerechtenDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes


Wist je dat boter tot de middeleeuwen vooral werd gebruikt als medicijn en dat het later een belangrijk ingrediënt werd in de keuken?

Ingrediënten

  • 125 gr boeren boter

  • 1,5 tl citroen zest

  • 1,5 tl grof gemalen peper

  • 1 tl zoutvlokken

Bereiding

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng de ingrediënten door de boter. Dit kan prima met een vork. Leg een stuk keukenfolie klaar.
  • Verdeel de boter in een rechte lijn van ongeveer 10 cm. Vouw de folie over de boter zodat de boter helemaal is afgedekt. Rol het pakketje tot er een soort worst ontstaat. Leg de boter minimaal een half voor gebruik terug in de koelkast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.

No fields found, please go to settings & save/reset fields