The Good Spice ontvangt financiële steun van Stichting DOEN voor het verduurzamen van de specerijenhandel

Leiden, 20 februari 2024Specerijenmerk The Good Spice, voorloper in de voedingssector op het gebied van sociale duurzaamheid, kondigt met trots aan dat het een financiële bijdrage krijgt van Stichting DOEN. Deze steun stelt The Good Spice in staat om haar missie van het importeren en verkopen van duurzaam verbouwde en eerlijk verhandelde specerijen verder te versterken.

Goed voor boer, natuur en jou

De specerijen van The Good Spice worden duurzaam verbouwd, in harmonie met de natuur. De regeneratieve werkwijze zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen resulteert in specerijen boordevol smaak. Belangrijk is dat de boeren een eerlijke prijs ontvangen en hun duurzame (en vaak traditionele) methoden kunnen behouden, wat zorgt voor behoud van kwaliteit. De specerijen komen vervolgens via de kortst mogelijke handelsketen naar Nederland. Het vakmanschap van de boer, de korte ketens en dat de specerijen helemaal puur zijn, je proeft het terug. De specerijen zijn echte smaakexplosies.

“Er komen nogal wat uitdagingen kijken bij het importeren van eerlijke en pure specerijen, direct van de boer. Elke keten heeft zijn eigen uitdagingen. Ook moeten we mensen overtuigen van het feit dat hun aankoop wel degelijk positieve impact maakt. Met de financiële steun van Stichting DOEN kunnen we flink wat stappen zetten om hierin te groeien de komende periode.- Iona Mulder, oprichtster van The Good Spice

De specerijenmarkt veranderen

De traditionele specerijenhandel is gebaseerd op lange ketens die starten bij anonieme boeren. Het gevolg: machtige bedrijven die de markt domineren, weinig geld voor de boeren, weinig oog voor duurzaamheid en slechts een fractie van de smaak. Dit kan en moet anders. In 2019 richt Iona Mulder daarom The Good Spice op, waarmee ze de specerijenmarkt duurzamer en socialer wil maken. 

Eerlijke specerijen

De traditionele specerijenhandel is gebaseerd op lange ketens die starten bij anonieme boeren. Het gevolg: machtige bedrijven die de markt domineren, weinig geld voor de boeren, weinig oog voor duurzaamheid en slechts een fractie van de smaak. Dit kan en moet anders. In 2019 richt Iona Mulder daarom The Good Spice op, waarmee ze de specerijenmarkt duurzamer en socialer wil maken. 

Voor hun paprikapoeder werkt The Good Spice samen met boer Szabó Péter uit Hongarije. Hij is één en al passie als hij over paprika spreekt: “De smaak van de paprikapoeder van mijn oma behouden en mijn grond gezonder doorgeven aan mijn kinderen dan het nu is, dat is het mooiste wat er is.”

Freija Vermeer, programmamanager bij Stichting DOEN: “The Good Spice maakt consumenten bewust van de problemen in de specerijenhandel en laat zien dat het anders kan. Ze nemen de boeren en natuur als uitgangspunt, wat samengaat met een eerlijke prijs én kwaliteit.” 

The Good Spice dient eigen missie

Om zich optimaal te kunnen richten op haar bestaansreden is The Good Spice een steward-owned bedrijf. Het formele stemrecht, wat normaal gesproken bij aandeelhouders ligt, ligt met deze ondernemingsvorm bij mensen die betrokken zijn bij het bedrijf en dicht bij de missie staan. Investeerders investeren in de missie van het bedrijf. Zij hebben geen of beperkt zeggenschap. Door de incentives voor winstmaximalisatie te elimineren en de missie centraal te stellen, kan The Good Spice zich richten op lange termijn doelstellingen en het maximaliseren van positieve impact. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.

No fields found, please go to settings & save/reset fields