Workshop Mix je eigen Spice Blend 

The Good Spice x Spice First

Open workshops: Summer edition

Weg met kant-en-klare kruidenmixen, want na deze spice-workshop maak je voortaan je eigen blends! Van geurige chai masala, knisperende Egyptische dukkah tot het beste mengsel voor bij de barbecue. Je leert smaakprofielen begrijpen, duikt dieper in de theorie achter aroma’s en snapt waarom bepaalde combinaties zo goed werken.

Tijdens deze zomer-workshops richten we ons met name op specerijenmengsels waarmee je seizoensgroenten een flinke smaak oppepper geeft. Of je ze nou gebruikt voor het oppimpen van salades of over gegrilde groenten: de zomer wordt een smaakfeestje! 

Dit gaan we doen:

Ontvangst met een hapje en een drankje

Vrijdagavond: tijd voor een borreltje! We nemen even de tijd om elkaar informeel te leren kennen en te slurpen van een (specerij-rijk) drankje voordat we van start gaan met de workshop. 

Theorie over specerijen, hun aroma’s & smaakprofielen

Om te kunnen mixen wil je begrijpen hoe specerijen in elkaar zitten. Aan de hand van het smaakwiel ontleden we aroma’s en profielen. Ook vertellen we over de herkomst van goede specerijen en de invloed die dat heeft op de smaak. 

Mix je eigen spice blend 

Let the fun begin! Je gaat nu aan de slag met het mixen van jouw persoonlijke specerijenmix, die je uiteraard mee naar huis neemt. 

Eerstvolgende workshops:

26 juli Amsterdam

Kom borrelen en mixen in de Spice First studio in Amsterdam Noord!

23 augustus 
Meer info volgt!

Samenwerking

Deze workshops organiseren we samen met Sophie Fleur van Spice First. Sophie Fleur is de grootste spice nerd die we kennen en heeft misschien nog wel meer specerijenkennis in huis dan wij! Ze organiseert regelmatig pop-up dinners, workshops en anders specerij-gerelateerde activiteiten en gebruikt hierbij de specerijen van The Good Spice. Voor ons dus een logische samenwerking om ook samen workshops te organiseren! 

We trappen af met deze workshops met open inschrijving, maar het is ook mogelijk om een workshop te boeken als bijvoorbeeld bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familie-aangelegenheid. 

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.

No fields found, please go to settings & save/reset fields