Kardemom peulen

Hoe moet je kardemom peulen gebruiken?

Kardemom wordt veel gebruikt in Aziatische, Turkse en Indiase gerechten. De kardemom die wij hebben, de groene kardemom, wordt ook wel Elettaria cardamomum genoemd. Van oorsprong wordt dit specerij voornamelijk gebruikt in Scandinavië, Turkije en het Midden-Oosten.

Het zou kunnen dat je kardemom vooral kent als poeder. Dit is de gemalen variant ervan. Wij hebben er echter voor gekozen om kardemom peulen op te nemen in ons assortiment, omdat de smaak dan veel langer krachtig blijft. De peul werkt eigenlijk als een soort beschermhoesje voor de kardemom zaden.
Ook zijn er veel recepten waar de hele peul, of de hele korrel in wordt gebruikt, bijvoorbeeld als je deze wilt laten meetrekken in drankjes of voor curries.

Ben je op zoek naar kardemom poeder? Dan kan je de korrels zelf fijnmalen met bijvoorbeeld een vijzel, mortier of (als je dat hebt) een koffiemolen.
Als je de hele peul gebruikt is het wel belangrijk om deze voor gebruik even te kneuzen, zodat de smaken vrij komen. Gooi je een dichte peul in je eten, dan is de kans groot dat de kardemom-smaak vrij ver te zoeken blijft.

Wil je meer weten over onze kardemom of ben je op zoek naar recepten met kardemom? Bekijk deze pagina dan eens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.