Geroosterde sesam-paprika kip

Dit geroosterde sesam-paprika kipgerecht heb ik uit een kookboek uit 1910, een periode in onze kookgeschiedenis waarin het gebruik van paprikapoeder heel populair was. Soms kunnen we zeker wat leren van onze geschiedenis want dit gerecht is heerlijk en wordt nog iets lekkerder door het gerookte zout van Zeeuwsche Zoute.

Geroosterde sesam-paprika kip

Recipe by Iona MulderDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

spiesjes
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

8

minutes

Wil je meer kip per persoon of zijn er meer mensen: verdubbel de ingrediënten naar verhouding, behalve het ei. Één ei is ook genoeg voor grotere hoeveelheden.

Ingrediënten

Bereiding

  • Snijd de kip in grove stukken van maximaal 3cm bij 3cm, geschikt voor aan een satéprikker. Bestrooi de kip met het tafelzout en zwarte peper, meng het met je handen zodat het goed verdeeld is over de stukken. Laat het vijf minuten intrekken.
  • Klop ondertussen het ei in een bakje en meng de overige droge ingrediënten in een andere kom. Haal de stukken kip eerst door het ei dan, door het droge mengsel en dan weer door het ei en rijg aan de prikker.
  • Rooster de kipspiezen als de barbecue goed warm is en geen vlammen meer heeft. Gemiddeld zo’n 4 minuten aan elke kant, maar dit is ook zeer afhankelijk van de jouw barbecue. Dus snijd een blokje open om te controleren of de kip gaar is voor dat je het eet.
  • Lekker met een knoflook- of zhug dip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.