Geroosterde sesam-paprika kip

Dit gerecht heb ik uit een kookboek uit 1910, een periode in onze kookgeschiedenis waarin het gebruik van paprikapoeder heel populair was. Soms kunnen we zeker wat leren van onze geschiedenis want dit gerecht is heerlijk en wordt nog iets lekkerder door het gerookte zout van Zeeuwsche Zoute. Wil je meer kip per persoon of zijn er meer mensen: verdubbel de ingrediënten naar verhouding, behalve het ei. Één ei is ook genoeg voor grotere hoeveelheden.

Geroosterde sesam-paprika kip

Recipe by Iona MulderDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

spiesjes
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijdminutes

Ingrediënten

 • 120 gr kipfilet (goed voor 6 kleine spiezen)

 • 1 ei

 • Flinke snuf tafelzout

 • 1 tl fijn gemalen zwarte peper

 • 1 el bloem

 • 2 el witte sesamzaadjes

 • 3 tl paprikapoeder

 • 1 tl Zeeuwsche Zoute, gerookt

 • Satéprikkers

Bereiding

 • Snijd de kip in grove stukken van maximaal 3cm bij 3cm, geschikt voor aan een satéprikker. Bestrooi de kip met het tafelzout en zwarte peper, meng het met je handen zodat het goed verdeeld is over de stukken. Laat het vijf minuten intrekken.
 • Klop ondertussen het ei in een bakje en meng de overige droge ingrediënten in een andere kom. Haal de stukken kip eerst door het ei dan, door het droge mengsel en dan weer door het ei en rijg aan de prikker.
 • Rooster de kipspiezen als de barbecue goed warm is en geen vlammen meer heeft. Gemiddeld zo’n 4 minuten aan elke kant, maar dit is ook zeer afhankelijk van de jouw barbecue. Dus snijd een blokje open om te controleren of de kip gaar is voor dat je het eet.
 • Lekker met een knoflook- of zhug dip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Last minute afhaalservice

Haal je bestelling bij ons op.

Kies voor een afhaalbestelling op deze pagina en kom een van deze momenten je cadeaupakket ophalen:
*laat in de opmerkingen weten waar je de bestelling wilt komen afhalen.

Amsterdam | 20 december | Pakhuis de Zwijger 19:00 – 19:50 en van 21:15 – 21:45.

Leiden | 21 december | Oogst Winkel 15:00 – 17:00 uur

Rotterdam | 22 – 24 december | Dune 09:00 – 15:00 uur

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.