Zelf vanille extract maken

Zelf vanille extract maken

Heb je weleens vanille extract gekocht in de supermarkt? Grote kans dat het vrij chemisch of synthetisch smaakte, want vaak komen er aan dit soort extracten helemaal geen echte vanillepeulen te pas. Het is een aroma, gefabriceerd in de fabriek. Gelukkig is het super makkelijk om zelf vanille extract te maken. Het is ook nog eens no-waste, want je kan gewoon de leeg geschraapte vanilleboon gebruiken die je overhoudt nadat je een recept met vanille(merg) hebt gemaakt. Mits je vanille van goede kwaliteit gebruikt tenminste.

Doe een vanillestokje (dat kan dus een leeg geschraapt vanillestokje zijn) in circa 100 ml wodka. Meer maken kan natuurlijk ook, dan voeg je meerdere vanillestokjes toe. Sluit goed af en laat minimaal een maand op een donkere plek staan. Dit hoeft niet in de koelkast. Schud het het om de paar dagen even door en zie hoe het langzaam bruin kleurt. Je vanille extract krijgt uiteindelijk een mooie donkerbruine kleur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.