Visballetjes met gember

Dit recept is van Johanneke Tummers van de website ‘Who needs a Chef’. Ze creëert geweldige recepten met smaken van over de hele wereld die een speciale avond maken, maar je niet uren in de keuken laten werken. Ze geeft je zelfs een wijntip om de maaltijd compleet te maken.

Visballetjes met gember

Recipe by Iona MulderCourse: DinerCuisine: AziatischDifficulty: Makkelijk
Personen

4

Personen
Voorbereidingstijd

30

minutes
kook/rusttijd

19

minutes

 Johanneke:

“Ik had nog niet vaak visballetjes gemaakt en dit lijkt misschien veel werk. Laat dit je echter niet ontmoedigen; de keukenmachine doet veel van het werk en het resultaat is een lichte, smaakvolle en verse gembervisballetjes! Als u gasten verwacht, kunt u de balletjes van tevoren maken en in de koelkast laten staan ​​tot u ze wilt bakken en het gerecht wilt afmaken.”

Ingrediënten

 • zoetzure glazuur:

 • 300 g abrikozenmarmelade

 • 140 ml witte wijnazijn of rijstazijn

 • 1 stengel citroengras (gehalveerd, licht gekneusd met de achterkant van je mes)

 • 4 kaffir limoenblaadjes

 • 1 fijngehakte rode chilipeper

 • 2 eetlepels donkere sojasaus 3 eetlepels limoensap

 • Andere ingrediënten:

 • 500 g verse kabeljauwfilet, in grote stukken

 • 3 eetlepels bloem

 • 3 lente-uitjes, gesnipperd

 • 1 rode chilipeper, fijngesneden

 • 2 teentjes knoflook, gesnipperd

 • 2 theelepels The Good Spice Hill gemberpoeder

 • 1 eetlepel sojasaus

 • rasp van 1 limoen

 • neutrale frituurolie

 • 300 g sobanoedels, bereid volgens de instructies op de verpakking

 • Verse ananas

 • Verse babyspinazie

 • (Optioneel) geroosterde sesamzaadjes en chili peper

Bereiding

 • Voeg alle ingrediënten voor de zoetzure glazuur, behalve het limoensap, bijelkaar in een kleine pan en verwarm op laag vuur, roer tot de marmelade is opgelost. Draai het vuur op middelhoog en laat het glazuur ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Haal het glazuur van het vuur en verwijder het citroengras en de limoenblaadjes. Roer het limoensap erdoor.
 • Om de visballetjes te maken; doe de visstukjes in een keukenmachine en voeg de bloem, lente-uitjes, chilipeper, knoflook, gemberpoeder, sojasaus, limoenrasp, zout en peper toe. Gebruik de puls knop en maak een glad mengsel. Maak met licht natte handen balletjes ter grootte van een walnoot. Zet minimaal 20 min in de koelkast.
 • Als je klaar bent om te eten, haal je de balletjes uit de koelkast en rol je ze lichtjes door wat bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5min mooi bruin. Giet vervolgens de helft van het zoetzure glazuur over de visballetjes, roer om ervoor te zorgen dat ze aan alle kanten bedekt zijn, dek af met een deksel en laat ze ongeveer 8 minuten op laag vuur sudderen. Roer om de paar minuten en voeg meer glazuur toe als de pan droog wordt.
 • Haal de visballetjes uit de pan, laat het glazuur achter. Voeg het resterende glazuur toe en roer de gekookte sobanoedels door het glazuur in de pan.
 • Doe de sobanoedels in afzonderlijke kommen, voeg de gembervisballetjes, verse babyspinazie en ananasstukjes toe. Garneer verder met sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes en chilipeper, smullen maar!

Notities

 • WAT TE DRINKEN MET DIT?
 • Bij licht pittig Aziatisch eten worden meestal Gruner Veltliners aanbevolen. Bij dit specifieke gerecht past een Weissburgunder ook heel goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.