Zhug met kardemom

Dit is mijn lievelingssaus/dip, want het heeft een super verassende heerlijke, frisse smaak zonder te overheersen en het past bij bijna alles;
elke groente, kip, vis, rood vlees maar ook kaas. Ik moet nog een hartig gerecht vinden waar het niet bij past. De zhug blijft in de koelkast ongeveer vijf dagen goed. Hoe langer de saus staat, hoe sterker de smaken zullen worden.

Zhug met kardemom

Recipe by Iona MulderCourse: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

De smaken zijn vaak op z’n best op dag twee en drie, dus mocht het lukken maak de zhug dan een dag voordat je het wilt gebruiken of geniet extra van de restjes de volgende dag. Bijvoorbeeld lekker op een boterham met kaas.

Ingrediënten

Bereiding

  • Snij de verse kruiden grof en verwijder de grootste stelen. Haal de zaadje uit de kardemom peulen en maal ze kort in de vijzel.
  • Haal de zaadje uit de kardemom peulen en maal ze kort in de vijzel. Zijn de zaadje bruin in plaats van zwart, pak dan een nieuwe peul.
  • Mix alle ingrediënten kort in een mixer. Doe het niet te lang. Het moet geen groene pulp worden maar de structuur van de verse kruiden moet nog beetje zichtbaar blijven.
  • Proef het resultaat en voeg naar smaak nog peper, zout of citroen toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.