Hutspot met kurkuma ui

Hutspot met geroosterde groenten, gepofte knoflook en kurkuma-uien

Mariska en haar gezin eten altijd traditioneel hutspot op 3 oktober. En altijd net even anders, om toch elk jaar weer iets verrassends op tafel te zetten ondanks dat iedereen weet: het wordt hutspot vanavond ;). Dit jaar met het recept van Iona voor heerlijke kurkuma uien, die niet alleen een heel lekkere toevoeging zijn in smaak, maar ook de hutspot een fancy look geven met die knalkleur!

Hutspot met kurkuma-uien

Recipe by Mariska van ZelstCourse: HoofdgerechtCuisine: Hollands
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

55

minutes

Kurkuma, bekend om zijn felgele kleur, is niet alleen een populaire specerij in de keuken, maar staat ook bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidanten.

Ingrediënten

Bereiding

  • Schil de wortels en pastinaak en snij in kleine stukjes. Doe samen met de twee tenen knoflook in een ovenschaal en hussel met een goede hoeveelheid olijfolie. Rooster op 180° C in de oven voor 45-55 min. of tot de groenten goed geroosterd zijn en beetgaar.
  • Schil en kook de aardappels en maak daar een puree van met een scheut verwarmde melk, de roomboter, de mosterd en wat zout en een goede draai peper. Zet apart.
  • Snij intussen de uien in ringen en bak ze in boter of olie tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg dan wat zout, peper en het kurkumapoeder toe en schep om tot de uien mooi gelijkmatig geel zijn.
  • Haal de groenten uit de oven. Knijp de gepofte teentjes knoflook leeg boven de puree en meng goed. Stamp de wortel en pastinaak door de puree. Warm de stamppot nog even goed door en serveer met de uien bovenop de stamppot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.

No fields found, please go to settings & save/reset fields