Zelf vanillesuiker maken

Zelf vanillesuiker maken

Het is super makkelijk om je eigen vanillesuiker te maken en bovendien ook nog eens veel en veel lekkerder dan wanneer je van die kant-en-klare zakjes vanillesuiker gebruikt. Vanillesuiker uit de supermarkt is suiker waar een kunstmatige smaakstof aan is toegevoegd. Daar komt dus geen echte vanille aan te pas. In feite betaal je behoorlijk veel voor een klein zakje met wat suiker met smaakstof.

Als je goede vanillepeulen koopt, kan je hier super makkelijk je eigen vanillesuiker van maken. Je krijgt dan vanillesuiker met een echt vanille-aroma en je kunt in bakrecepten gerust een deel van de suiker vervangen voor deze vanillesuiker, voor een intens vanille aroma.

Zelf vanillesuiker maken is echt heel makkelijk en een goede manier om ervoor te zorgen dat je alles uit je vanillestokjes haalt. Doe suiker in een pot en voeg hier de vanillepeulen aan toe die je overhoudt nadat je de vanille hebt gebruikt in een recept. Het merg is er dus al uitgeschraapt, het omhulsel wat je overhoudt bevat echter ook nog een hoop oliën en daarmee aroma’s. Door deze omhulsels in de suiker te leggen trekken deze oliën in de suiker en geven ze hun heerlijke aroma af. Je kan de suiker prima blijven aanvullen. Met zowel suiker, als vanillepeulen.

Als je wilt dat de smaak nog intenser wordt, kan je er ook voor kiezen om vanillemerg door de suiker te mengen, maar dit is dus eigenlijk niet echt nodig.

2 gedachten over “Zelf vanillesuiker maken”

  1. Pingback: Vegan vanillecake – The Good Spice

  2. Pingback: Sinaasappel-kardemom cake – The Good Spice

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.