Pumpkin spice wafels

Pumpkin spice wafels

Dit is een basisrecept voor pompoenwafels. Lekker kruidig door de pumpkin spice mix. Doordat je pompoen door het beslag mengt (het is heel makkelijk om zelf pompoenpuree te maken, dus doe vooral de moeite niet om dit in een blikje te kopen!) zijn de wafels lekker zacht, maar met een knapperige buitenkant. De wafels krijgen veel smaak door de specerijen en daarom vinden we het niet nodig om er suiker aan toe te voegen. Bovendien kan je het recept zo ook gebruiken als basis voor hartige wafels, want ook dat is heerlijk! Wil je ze toch lekker zoet hebben, dan kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om wat (bruine) suiker of maple syrup aan het beslag toe te voegen.

Pumpkin spice wafels

Recipe by Charis HeisingCourse: Voorgerecht, Ontbijt, BrunchCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

 • 1 kleine biologische pompoen

 • 50 ml melk

 • 2 eieren

 • 2 el zonnebloemolie

 • 125 gram bloem

 • 1 ½ theelepel bakpoeder

 • snuf zout

 • 1 theelepel pumpkin spice mix

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Rooster de pompoen in de oven totdat deze zacht is, dit duurt circa 20 minuten.
 • Je hebt maar de helft van de pompoen nodig, maar het is makkelijker om een pompoen geheel te roosteren. Bovendien kan je de andere helft van de pompoen voor iets anders gebruiken. Of serveer de pompoen bij de wafels en maak er een hartige variant van.
 • Zodra de pompoen genoeg afgekoeld is om deze vast te kunnen pakken kan je de pitten eruit scheppen en kan je met een lepel het zachte vruchtvlees uit de schil schrapen. Maak hier bijvoorbeeld met een pureestamper puree van.
 • Mix de pompoenpuree met de eieren, melk en zonnebloemolie. Mix de bloem met bakpoeder, zout en specerijen en meng dit vervolgens door het natte mengsel.
 • Verwarm een wafelijzer en vet deze in met wat zonnebloemolie of een beetje boter. Bak het beslag goudbruin en serveer je wafels met bijvoorbeeld maple syrup of maak er een hartige variant van met pompoen en parmezaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Mis gegrepen?

Geen paniek!

We hebben onze workflow wat aangepast. Dat betekent dat het aantal producten dat we online hebben staan beperkt is. Dat doen we om de afhandeling en verzending via de Sociale Werkplaats en met de Groene Rijders in goede banen te kunnen blijven leiden. Staat een product nu op uitverkocht? Het kan goed zijn dat het over een paar dagen weer online beschikbaar is!

Dus kom binnenkort nog eens terug! Of laat je mail adres achter via de gele knop onder het desbetreffende product, dan krijg je een seintje zodra het weer op voorraad is.

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.