Kaneelijs

Dit is het recept voor een authentieke Italiaanse gelato, die altijd met custard en suiker wordt bereid. De kaneelsmaak die je krijgt met onze Wild Ceylon kaneelstokken is verrassend en geeft het ijs een bijzonder karakter. Verslavend lekker….Buon appetito!

Kaneelijs

Recipe by Mariska van ZelstCuisine: ItalianDifficulty: Medium
Porties

8

personen
Bereiding

1

hour 

30

minutes
Wachttijd

6

hours 

Ingrediënten

 • 1 vanillestokje

 • 2 kaneelstokken van Wild Ceylon van The Good Spice (10 cm)

 • 1 theel. kaneelpoeder van Wild Ceylon van The Good Spice

 • 5,5 dl slagroom

 • 5,5 dl volle melk

 • 6 eierdooiers

 • 100 gr basterdsuiker

Bereiding

 • Splijt het vanillestokje overlangs, maar laat het aan één eind vastzitten. Doe het vanillestokje, de room, de melk en de kaneelstokjes in een pan en breng alles net aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 1 uur trekken.
 • Klop de eierdooiers en de basterdsuiker in een grote kom licht en romig. Giet het roommengsel bij het eier-suikermengsel en klop alles snel en goed door elkaar.
 • Giet de custard weer in de pan en laat hem op zeer laag vuur iets inkoken. Roer voortdurend met een houten lepel om aanbranden te voorkomen. Haal de pan van het vuur en doop de lepel in de custard. Trek met je vinger een lijn over de custard. Als de lijn zichtbaar blijft en de custard niet terugloopt, heeft het de juiste dikte en is de custard klaar. Nog te dun? Laat de custard dan nog wat langer op het vuur, maar zorg dat het niet echt gaat koken, want dan schiften de eieren.
 • Schraap nu het merg uit het vanillestokje en roer dit door de custard samen met de theelepel kaneel. Verwijder de kaneelstokken en zeef de custard in een schone diepvriesbak en laat afkoelen. Vries de custard in en klop hem met de mixer om de 30 minuten om de ijskristallen te breken; zo krijg je een fijne romige textuur. Werk van buiten naar binnen zodat de wat koudere buitenkant goed mengt met het nog zachtere middenstuk. Doe dit tot het ijs hard is, dit duurt ongeveer 6 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Last minute afhaalservice

Haal je bestelling bij ons op.

Kies voor een afhaalbestelling op deze pagina en kom een van deze momenten je cadeaupakket ophalen:
*laat in de opmerkingen weten waar je de bestelling wilt komen afhalen.

Amsterdam | 20 december | Pakhuis de Zwijger 19:00 – 19:50 en van 21:15 – 21:45.

Leiden | 21 december | Oogst Winkel 15:00 – 17:00 uur

Rotterdam | 22 – 24 december | Dune 09:00 – 15:00 uur

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.