Boter garnalen met kurkuma & anijs mix

Dit is echt een heerlijk bijgerecht waarmee je mensen echt zult verrassen en het is binnen 10 min klaar. Serveer het met een rijstgerecht, bijvoorbeeld een notenpilaf, en knapperige frisse salade of als voorgerecht met wat zacht brood.

Boter garnalen met kurkuma & anijs mix

Recipe by Charis HeisingCourse: bijgerechtCuisine: IndiaasDifficulty: Makkelijk
Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

5

minutes


Geniet van onze heerlijke boter garnalen met een krachtige smaak van kurkuma en anijs. Gepelde garnalen worden heerlijk gekruid met The Good Spice Curcuma Longa Lakadong en een mix van koriander, komijn en kaneelpoeder. Voeg een vleugje zwarte peper en chilivlokken toe voor extra pit.

Ingrediënten

Bereiding

  • Begin met de kruidenmix: meng alle kruiden. (Tip: Je kunt de hoeveelheden ook vermenigvuldigen zodat je een voorraadje hebt. Als je het in een afgesloten pot doet, kun je het maximaal drie maanden bewaren). Als je geen vijzel of elektrische molen hebt, kun je een koffiemolen of zelfs een pepermolen gebruiken. Als je van zoete smaken houdt, voeg dan wat meer kaneel toe en als je van pittig houdt, voeg dan de chilivlokken toe.
  • Verwarm een bakpan ongeveer een minuut voor op hoog vuur, zet daarna op hoog/middelhoog vuur en voeg de boter toe. Als het gesmolten is en begint te borrelen, voeg je de garnalen toe en bak je ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant in de boter, afhankelijk van de grootte. Pas op dat je de garnalen niet te lang bakt, dan worden ze taai.
  • Voeg de kruidenmix toe en roer ongeveer 2 minuten tot je ze echt begint te ruiken.
  • Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.