Boter garnalen met kurkuma & anijs mix

Dit is echt een heerlijk bijgerecht waarmee je mensen echt zult verrassing en het is binnen 10 min klaar. Serveer het met een rijstgerecht, bijvoorbeeld een notenpilaf, en knapperige frisse salade of als voorgerecht met wat zacht brood.

Boter garnalen met kurkuma & anijs mix

Recipe by Charis HeisingCourse: bijgerecht
Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

5

minutes

Ingrediënten

 • 10 grote of 20 middelgrote gepelde garnalen
  3 el boter
  3,5 tl The Good Spice Curcuma Longa Lakadong
  1 steranijs gemalen
  1 tl korianderpoeder (liefst vers gemalen)
  1 tl komijnpoeder (liefst vers gemalen)
  ½ tl The Good Spice Wild Ceylon kaneelpoeder
  ½ tl zwarte peper
  Optioneel ¼ tl chilivlokken

Bereiding

 • Begin met de kruidenmix: meng alle kruiden. (Tip: Je kunt de hoeveelheden ook vermenigvuldigen zodat je een voorraadje hebt. Als je het in een afgesloten pot doet, kun je het maximaal drie maanden bewaren). Als je geen vijzel of elektrische molen hebt, kun je een koffiemolen of zelfs een pepermolen gebruiken. Als je van zoete smaken houdt, voeg dan wat meer kaneel toe en als je van pittig houdt, voeg dan de chilivlokken toe.
 • Verwarm een bakpan ongeveer een minuut voor op hoog vuur, zet daarna op hoog/middelhoog vuur en voeg de boter toe. Als het gesmolten is en begint te borrelen, voeg je de garnalen toe en bak je ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant in de boter, afhankelijk van de grootte. Pas op dat je de garnalen niet te lang bakt, dan worden ze taai.
 • Voeg de kruidenmix toe en roer ongeveer 2 minuten tot je ze echt begint te ruiken.
 • Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Mis gegrepen?

Geen paniek!

We hebben onze workflow wat aangepast. Dat betekent dat het aantal producten dat we online hebben staan beperkt is. Dat doen we om de afhandeling en verzending via de Sociale Werkplaats en met de Groene Rijders in goede banen te kunnen blijven leiden. Staat een product nu op uitverkocht? Het kan goed zijn dat het over een paar dagen weer online beschikbaar is!

Dus kom binnenkort nog eens terug! Of laat je mail adres achter via de gele knop onder het desbetreffende product, dan krijg je een seintje zodra het weer op voorraad is.

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.