Shakshuka

Shakshuka met kardemom

Shakshuka komt uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar staat steeds vaker bij hippe brunch-tentjes op de menukaart. Niet gek, want het is lekker en voedzaam om je dag te starten met groenten en eieren! De juiste specerijen zorgen en maken van dit gerecht een smaakbommetje. Het is niet per se gebruikelijk om kardemom toe te voegen, maar het geeft het gerecht extra diepgang en een interessante twist! Hou je van pittig, dan kan je natuurlijk op eigen initiatief ook altijd nog wat chili toevoegen aan het recept. Lekker met een Griekse yoghurt dip en vergeet het brood om mee te dippen niet!

Shakshuka

Recipe by Charis HeisingCourse: Brunch, Diner, OntbijtCuisine: Midden-OostenDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Voorbereidingstijd

11

minutes
Kooktijd

20

minutes


Shakshuka is ook een favoriet onder vegetariërs en veganisten vanwege de overvloed aan groenten en de mogelijkheid om eieren te vervangen.

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en totdat deze goudbruin is. Haal ondertussen de kardemom zaden uit de peulen en maal deze met een vijzel fijn. Voeg dit toe aan de koekenpan, samen met de knoflook, paprikapoeder en komijn en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, reepjes paprika, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken.
  • Maak 4 kuiltjes in het tomatenmengsel en breek een ei in elk kuiltje. Zet de pan in de oven en bak de shakshuka 15-20 minuten, of totdat de eieren gestold zijn.
  • Bestrooi de shakshuka met koriander en feta.
  • Serveer met bijvoorbeeld pitabroodjes of een lekkere plak geroosterd zuurdesemtoast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Workshop: Spice up your cocktails!

Doe mee met onze unieke cocktailworkshop in Amsterdam

Leer de kunst van het cocktails mixen en maak complexe en verrassende smaakcombinaties door specerijen in je cocktails te verwerken. Hier vind je alle informatie en tickets. 

Geef een melding als het weer online staat We zullen het je laten weten zodra het weer online staat.

No fields found, please go to settings & save/reset fields